Telekom ihalesinde son iki firma belirlendi. KOÇ elendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci, Türk Telekom ihalesinde, ihale komisyonunun en yüksek teklifi sahibi Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu ve ikinci sıradaki Etisalat Ortak Girişim Grubu ile, ihalenin "pazarlık usulüyle" sonuçlandırılmasına karar verdiğini açıkladı.

Kilci, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin özelleştirilmesi ihalesinde bugün, teklif veren grupların "fiyat teklif zarflarının" açıldığını ve kendilerine okunduğunu söyledi.

Daha sonra komisyonca alınan karar üzerine, en yüksek iki teklif sahibi ile pazarlık görüşmesi yapılacağını bildiren Kilci, bu grupların Oger Telecoms OGC ile EtiSalat OGC olduğunu bildirdi.

Kilci, pazarlık görüşmesinin ileriki saatlerde yapılacağını sözlerine ekledi.

Kilci, Türk Telekom ihalesinde en yüksek teklifi veren Oger Telecoms ve Etisalat Ortak Girişim Grupları ile nihai pazarlık görüşmeleri yapılacağını açıkladı.


Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom ihalesinde en yüksek teklifi veren Öger Telecoms ve Etisalat grubuyla nihai pazarlık görüşmeleri yapılacağını açıkladı. İhaleye katılan 4 firmadan Koç ve Turktell ise elendi.

Yüzde 55 oranındaki hisseleri blok satış yöntemiyle özelleştirilecek olan Türk Telekom ile ilgili kesin karar bugün açıklanacak. Türk Telekom İhale Komisyonu, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci başkanlığında Hazine Müsteşarlığı'nda toplandı. Komisyonda Hazine Müsteşarlığı temsilcisi Burhanettin Aktaş, Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri Talat Aydın ve Ali Zor ile Özelleştirme İdaresi temsilcisi Günden Pekerçınar yer alıyor. Türk Telekom'a, Etisalat-Çalık Ortak Bilişim Grubu, Öger Telekom Ortak Bilişim Gurubu, Koç-Carlyle Ortak Bilişim Grubu ve Turktell Ortak Bilişim Grubu teklif vermişti. Telekom'a talipli olan 4 firmanın verdiği teklif zarfları açılmasının ardından Koç ve Turktell elenirken, en yüksek teklifi veren Öger Telecoms ve Etisalat ile nihai pazarlık görüşmeleri yapılacak.

İhale Komisyonu, Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci ihalenin açılışında yaptığı konuşmada, Telekom'un yüzde 55'inin özelleştirilmesi için 24 Kasım 2004 tarihinde ihale süreci başlatıldığını belirterek, 24 Haziran 2005 tarihinde yapılan komisyon toplantısında teklif paketlerinin açıldığını ve teklif sahiplerinin ihaleye katılabilmesi için verilen belgelerin incelendiğini hatırlattı. Kilci, komisyonun 28 Haziran 2005 tarihinde firmaların verdiği iş planlarını incelediğini bildirdi. Kilci, İhale Komisyonu'nun bugün firma temsilcilerinin verdiği tekli zarflarını açmak üzere toplandığını kaydetti.

Kilci'nin konuşmasından sonra komisyon üyeleri ve Telekom için teklif veren firmalar basına tanıtıldı. Komisyon Başkanı Kilci, ihalede izlenecek usule ilişkin bilgiler verdi. Teklifler açılmadan önce teklif sahipleri dışındakiler, 4046 sayılı kanunun 18. maddesi gereğince ihale salonunun dışına çıkarıldı. İhale Komisyonu tarafında teklif zarfları veriliş sırasına göre açılacağı ve komisyon tarafından tutanakla tespit edildikten sonra hazır bulunan teklif sahiplerinin önünde okunacağı belirtilmişti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber